Etätyöt jatkuvat vuoden loppuun

Rajupusu Leader on siirtynyt taas pääsääntöisesti etätyöhön. Olemme etätyön aikana normaalisti töissä ja tavoitettavissa puhelimitse sekä sähköpostitse.  Suosittelemme jatkossa tapaamisten järjestämistä etäyhteydellä, mikäli tämä on mahdollista.

Voimme sopia tapaamisia verkon kautta tai tarvittaessa toimistolla, kun otat meihin ensin yhteyttä sopiaksesi tapaamisajan. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

Koronavuodesta huolimatta haettu hyviä hankkeita

Koronakevät toi haasteita myös Leader-toimintaan, mutta hankkeita on haettu kuitenkin jatkuvasti.

Rajupusu Leader ry:n hallitus on tänä vuonna tähän mennessä puoltanut rahoitusta 7 yleishyödylliseen hankkeeseen ja 9 yritykselle. Yhteensä tukea on puollettu lähes 234 000 euroa Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien alueelle. Tälle vuodelle on vielä käytettävissä noin 171 000 euroa myönnettäväksi yleishyödyllisiin hankkeisiin ja yritysten toimintaa tukeviin toimenpiteisiin. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta. Julkisen tuen lisäksi kaikissa hankkeissa on mukana hakijoiden omaa, yksityistä rahoitusta ja osin talkootyötä. Hallitus kokoontuu vuoden viimeiseen kokoukseensa 24.11. ja tekee päätöksensä vuoden viimeisistä hankkeista. Ota siis pikaisesti yhteyttä, jos sinulla on hanke suunnitteilla.

Rahoitus ei katkea

EU:n maaseuturahaston rahoituskausi 2014 – 2020 loppuu vuoden 2020 lopussa, ja uusi kausi käynnistyy näillä näkymin vasta vuonna 2023. Muista kausista poiketen, tällä kertaa rahoituskausien väliin ei jää ns. kuivaa kautta, jolloin rahoitusta ei olisi saatavilla. Vuodet 2021 – 2022 ovat niin sanottua siirtymäkautta, jolloin tukea niin yleishyödyllisiin hankkeisiin kuin yritystukiin on normaalisti saatavilla. Siirtymäkauden varojen suuruus ei ole vielä tiedossa. Olemme parhaillaan hakemassa rahoitusta alueellemme vuosille 2021 – 2022. Mikäli sinulla on ideaa ja ajatusta uudelle hankkeelle, niin otathan meihin yhteyttä jo nyt. Jalostetaan ideaa yhdessä eteenpäin.

Sääntömääräinen syyskokous tiistaina 24.11.2020

Yhdistyksen syykokous pidetään kello 18:30 Rantasalmella, paikka ilmoitetaan myöhemmin. Seuraamme koronatilannetta ja toimimme viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi aiesopimus mahdollisesta yhdistymisestä Piälllysmies ry:n kanssa.


Top