Tuusmäen kyläyhdistys ry: Tuusmäki 2016

Tuusmäen kyläyhdistys toimii alueen hyväksi kooten toiminta-alueella asuvat ihmiset yhteistoimintaan ja edistää alueen asukkaiden hyvinvointia.

Maamiesseurantalo ja Tuusmäen Tunnelilava ja sen urheilukenttä ovat olleet tärkeitä paikkoja tuusmäkeläisille jo vuodesta 1922, jolloin seurojentalo rakennettiin. Toivonniemen alueelle on ryhdytty siirtämään paljon yhteisiä toimintoja ja siitä on pyritty tekemään tuusmäkeläisten ”olohuonetta”. Kesäisin Toivonniemellä järjestetään Tuusmäen kesäteatteria, urheilukentällä pelataan pallopelejä ja siellä järjestetään yleisurheilukisoja. Toivonniemessä on myös yleinen uimaranta, jota voi käyttää. Tuusmäen kyläsuunnitelman mukaan (tehty 2013) seurantalon jaTtunnelilavan ympäristö ylipäänsä ottaen on mainittu yhtenä tärkeimmistä viihtyvyystekijöistä Tuusmäessä.

Tuusmäen kylään halutaan uusia asukkaita. Kyläkyselyn vastauksissa ehdotettiin erityisesti lapsiperheiden houkuttelemista alueelle. Tämä on listattu kyläsuunnitelmassa tärkeimmäksi tulevaisuuden mahdollisuudeksi, joita voisi hyödyntää. Lapsiperheiden muuttoon vaikuttaa mm. kylän tarjoamat mahdollisuudet elämiseen.

Viime vuosina yleisurheilukentän kunto oli rapistunut ja hankkeen avulla kenttää on alettu korjaamaan. Tavoitteena on että jatkossa kentän alueella voisi pelailla jalkapalloa, harjoitella korkeus-/pituushyppyä ja viettää aikaa rennosti urheilun parissa. Tämä myös tiivistää kylän yhteisöllisyyttä. Tarkoituksena on saada urheilukentän alueesta paikka, jossa voisi viettää kyläläisten/mökkiläisten ja myös muidenkin kanssa aikaa. Urheilualueelle suunnitellaan omaa vesipistettä, niin että jokaisen ei tarvitse kantaa aina omia juomia mukanaan urheilemaan tullessaan.

Kesän 2016 aikana aluetta on siivottu ja raivattu maisemaa ja siivottu sitä. Lisäksi vesiosuuskunnan vesi on vedetty ja vesi on todettu juomakelpoiseksi ja kylmäksi. Urheilukentälle on tehty 100m radan pinnantuhkaus ja peruskunnostettu pituushyppypaikka.

45

Kevään ja kesän 2017 aikana tehdään loput pihatyöt, korkeushyppypaikka ja jalkapallomaalien kunnostus.

Urheilukentän käyttöä on tarkoitus tulevina vuosina tarkoitus lisätä. Kesällä 2015 urheilukentällä pelattiin pallopeliä kerran viikossa ja järjestettiin kahdet yleisurheilukilpailut.

Tuusmäen eri seurat (kyläyhdistys, nuorisoseura, Länsi-RU, maamiesseura, metsästysseurat) suunnittelevat yhteistyötä alueen kehittämiseksi ja yhteisöllisyyden tiivistämiseksi.


Top