Kannattaisko yrittää? Katso video!

Tunnetko jo maaseudun yritystukien tarjoamat mahdollisuudet? Jos et, niin nyt on tullut aika tutustua.

Maaseuturahasto on yksi Euroopan rakenne- ja investointirahastosta, josta myönnettävillä tuilla kehitetään koko Suomea elinvoimaisemmaksi. Maaseuturahaston yritystukien avulla halutaan saada aikaan uutta kasvua, uusia avauksia ja nostetta koko Suomeen.

Yrittäjät voivat hakea maaseuturahastosta rahoitusta investointeihin, kehittämiseen ja yhteistyön lisäämiseen. Tuilla kannustetaan kehittämään oman yrityksen toimintaa ja palkkaamaan lisää työvoimaa. Tarkoituksena on luoda samalla uusia ja uudenlaisia työpaikkoja.

Tuen määrä vaihtelee tukialueen ja yritystuen käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi perustamistukea hakeva yritys voi saada enintään 35 000 euroa. Investointitukea taas myönnetään 20−40 prosenttia kustannuksista. Yhteistyöhankkeissa tuki voi nousta jopa 80 prosenttiin kustannuksista. Tukia haetaan oman alueen Ely-keskukselta tai Leader-ryhmältä.

Yllättävän moni luulee virheellisesti, että on oltava maatalousyrittäjä, jotta tukia voi hakea. Suomen pinta-alasta 95 prosenttia lasketaan maaseuduksi. Tällä alueella sijaitsee noin puolet kaikista Suomen yrityksistä, joten tukimahdollisuudet ovat noin joka toisen yrittäjän ulottuvilla.

Katso video: Tunnetko jo maaseudun yritystukien mahdollisuudet? Tämä on mahdollisuuksien maa

Lisätietoja:
Mahdollisuuksien maa -verkkosivusto


Top